WOZ-bezwaar te laat? Geen probleem!

Reëel voorbeeld:

Te laat! Ilse is samen met haar man Tom, met wie zij in gemeenschap van goederen is getrouwd, eigenaar van een woning. De WOZ-beschikking 2012 van deze woning staat op naam van Tom. Tom en Ilse vinden deze WOZ-waarde te hoog en Tom dient een bezwaarschrift bij de gemeente in. Dit bezwaarschrift is echter te laat.

Ilse vraagt vervolgens op haar naam een nieuwe voor bezwaar vatbare WOZ-beschikking aan. De gemeente verklaart het bezwaarschrift van Ilse tegen deze WOZ-beschikking niet-ontvankelijk, omdat het niet de bedoeling van de wetgever kan zijn geweest om een extra mogelijkheid te creëren om bezwaar te maken.

Herkansing. De Rechtbank in Den Haag is echter van oordeel dat Ilse het recht heeft om een nieuwe WOZ-beschikking op te vragen waartegen zij vervolgens zelf bezwaar kan maken. Het bezwaar is dus door de gemeente ten onrechte niet-ontvankelijk verklaard.

Als een bezwaarschrift tegen de WOZ-beschikking te laat is ingediend, mag de partner dus een nieuwe WOZ-beschikking aanvragen en opnieuw bezwaar mag maken.